Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Obuka za motivatore u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni krst Crne Gore je, u vremenu od 16 – 18. septembra o.g, u Domu solidarnosti Crvenog krsta, u Sutomoru, organizovao Radionicu za obuku volontera u oblasti vaspitno – motivacionog rada sa dobrovoljnim davaocima krvi.

 

 

Polaznici obuke su bili volonteri iz svih organizacija Crvenog krsta u Crnoj Gori, a cilj je da se na ovaj način izvrši osposobljavanje kadra za sprovođenje aktivnosti na popularisanju djelatnosti dobrovoljnog davalaštva krvi, edukaciju i motivaciju stanovništva za dobrovoljno darivanje krvi, kako bi Crveni krst mogao da na kvalitetan način sprovodi obaveze i ovlašćenja koja ima u ovoj oblasti, po osnovu Zakona o Crvenom krstu Crne Gore i Zakona o obezbjeđivanju krvi. Predavači na obuci su bili eminentni stručnjaci iz oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi iz susjednih nacionalnih društava i predstavnici Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore.

 

motivacija_1 motivacija_2

 

Obuka je održana u okviru projekta „Intenzivirana izgradnja kapaciteta“, koji je podržan od strane Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.