Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Obuka instruktora u pružanju prve pomoći

Crveni krst Crne Gore je od 27 – 29.08. o.g. u Domu solidarnosti u Sutomoru organizovao prvi trening za instruktore prve pomoći, koji je realizovan uz podršku Austrijskog Crvenog krsta.

 

 

Predavači na treningu, koji je uspješno završilo 45 polaznika, su bili instruktori Crvenog krsta Crne Gore i Austrijskog Crvenog krsta. Kako je prva pomoć jedna od najbitnijih aktivnosti, koju sprovode opštinske organizacije Crvenog krsta, tako su obuci prisustvovali predstavnici skoro svih opština u Crnoj Gori, koji su pretežno bili zdravstveni radnici, a učešće su uzeli i prosvetni radnici, kao i omladinski volonteri Crvenog krsta, koji imaju višegodišnje iskustvo u prvoj pomoći.

PP-foto

U okviru treninga održan je i zajednički sastanak predstavnika Crvenog krsta Crne Gore i Austrijskog Crvenog krsta sa direktorom Doma zdravlja Podgorica, g-dinom dr Kavarićem o budućoj saradnji, kada su razmijenjena iskustva vezana sistem funkcionisanje zdravstvene zaštite u obje zemlje.

 

Realizacija obuke instruktora u pružanju prve pomoći je jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje je Crveni krst Crne Gore uspješno sproveo, uz podršku Austrijskog Crvenog krsta. Ova dva nacionalna društva, pored programa prve pomoći, sarađuju i u oblastima djelovanja u nesrećama i brige o starima.