Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Obilježavanje Svjetskog dana Roma

Crveni krst Crne Gore će, u srijedu, 8. aprila, u 10 h, u saradnji sa Centrom bezbjednosti Podgorica, Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje i NVO Help, obilježiti Svjetski dan Roma u Kampu Konik 1, na platou pored kontejnerskog naselja, u okviru kojeg će se prisutnima predstaviti mladi i djeca RE (Romi, Egipćan) populacije, kroz muzičko-scenski program.


Prisutnima će se obratiti ministarka rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, gđa Kovačević, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, gđa Dubak,  predstavnik Delegacije Evropske komisije u Crnoj Gori, predstavnik UNHCR-a, kao i Vojislav Dragović, šef Centra bezbjednosti Podgorica. 

Osim toga, biće organizovana i izložba ručnih radova žena RE (Romi i Egipćani) populacije iz Kampova Konik. Izložba će biti postavljena 7. aprila u 11 h u tržnom centru Mall of Montenegro, na centralnom platou Mall-a, u blizini info pulta i biće otvorena za posjetioce do 16 h. Pored radova, biće postavljena i izložba fotografija aktivnosti Crvenog krsta Crne Gore sa svim starosnim grupama romske populacije, a pored štanda, osim volontera Crvenog krsta, biće prisutne i RE žene, članice Porodičnog centra.