Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Obilježavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Crne Gore će ove godine, pod sloganom „Pozvoni za slobodu”, obilježiti 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, organizovanjem konferencije na temu zajedničkog djelovanja svih relevantnih subjekata u ovoj oblasti.  

 

Tako je cilj ovog događaja skretanja pažnje i poziv donosiocima odluka, kao i relevantnim subjektima, da se uključe u borbu protiv trgovine ljudima. Na konferenciji će organizacije i institucije koje već aktivno djeluju na ovom polju predstaviti svoja dosadašnja iskustva i rad i skrenuti pažnju na najveće probleme i izazove sa kojima se suočavaju. Kao rezultat rada konferencije se očekuje uspostavljen dogovor među učesnicima o daljoj efikasnijoj borbi protiv trgovine ljudima. Na konferenciji će učestvovati i predstavnici Tužilaštva, Višeg suda, Vrhovnog suda, resornih ministarstava, ambasada i ostalih subjekata koji imaju značajnu ulogu u borbi protiv trgovine ljudima.

 

Konferencije će se održati u kongresnoj sali hotela Podgorica, 17. oktobra, sa početkom u 11 sati.

I opštinske organizacije Crvenog krsta će obilježiti 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, pod sloganom Pozvoni za slobodu. Volonteri Crvenog krsta će svojim sugrađanima na ulicama i u sredstvima javnog prevoza dijeliti flajere i kartice koji sadrže ključne poruke vezane za mjere opreza, kojima se preventivno djeluje na trgovinu ljudima. Biće organizovana predavanja i radionice na ovu temu za različite ciljne grupe. Cilj ovih aktivnosti je da se javnosti skrene pažnja na rizike koje trgovina ljudskim bićima nosi sa sobom, kao i to da žrtva i trafikant može biti bilo ko.

 

Agenda konferencije

Borba protiv trgovine ljudim – flajer

Mjere opreza – letak