Претрага
Close this search box.
Obilježavanje Dana Crvenog krsta

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 141 godinu svog postojanja i djelovanja u Crnoj Gori. Na Dan Crvenog krsta počinje i manifestacija, Dani Crvenog krsta, koja traje do 6. decembra i tokom koje će naša organizacija predstaviti javnosti svoje programske aktivnosti i pozvati zainteresovane da se uključe u ispunjavanje njene humanitarne misije.

Glavni nosioci aktivnosti će biti opštinske organizacije Crvenog krsta, čiji će volonteri svoje sugrađane upoznati sa osnovama prve pomoći, načinima pružanja podrške starijim osobama i ostalim ranjivim grupama, značaju dobrovoljnog davanja krvi, djelovanju u nesrećama… U Danima Crvenog krsta se obilježavaju i dva važna datuma: 1. decembar – Dan borbe protiv side i 5. decembar – Međunarodni dan volontera. To će biti prilika da se javnost detaljnije upozna sa sidom, načinima prevencije i liječenja, kao i o načinima volontiranja u Crvenom krstu.

 

Cover-02

Crveni krst Crne Gore je tokom novembra sproveo akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane. Opštinske organizacije su u prodajnim objektima kompanija Voli, Merkator Crna Gora, Laković i Domaća trgovina, pozivale sugrađane da, u okviru svojih redovnih kupovina, doniraju artikle za socijalno ugrožene porodice. Crveni krst Crne Gore je pozvao i privatne subjekte da daju svoj doprinos. Sva prikupljena pomoć će biti podijeljena u Danima Crvenog krsta, a procjenjuje se da će distribucijom prehrambenih artikala biti obuhvaćeno oko 2000 porodica. Za isti broj porodica je naša organizacija u ovoj nedjelji podijelila pakete sa higijenskim artiklima.

Povodom Dana Crvenog krsta Crne Gore, naši volonteri i zaposleni će u ponedjeljak, 28. novembra, dati krv. Akcija davanja krvi će početi u 10 sati u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici, pa ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže.

Centralno obilježavanje Dana Crvenog krsta Crne Gore će biti održano u utorak, 29. novembra, u shopping centru Delta city. Na centralnom atrijumu će tokom cijelog dana biti postavljeni pultovi Crvenog krsta na kojima će svi posjetioci i zainteresovani moći da se upoznaju sa našim programima. Obraćanje predstavnika Crvenog krsta Crne Gore i podjela zahvalnica donatorima koji su dali svoj doprinos u humanitarnoj akciji je planirana za 13 sati.