Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Obilježavanje 18. oktobra – Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Crne Gore obilježava 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, pod sloganom „Žrtva može biti svako”.

 Vođeni iskustvom mnogih zemalja u svijetu sa problemom migracije i nerijetko posljedicama u vidu trgovine ljudima, imali smo za cilj podizanje svijesti među opštom populacijom o čestim problemima koje one nose sa sobom. Nosioci ovogodišnje akcije biće opštinske organizacije Crvenog krsta i njihovi volonteri, koji će dijeliti flajere, organizovati prezentacija na ovu temu, anketirati građane i sl. Predavanje o borbi protiv trgovine ljudima održaće se i u Crvenom krstu Crne Gore u utorak, 18. oktobra, sa početkom u 20h. Volonteri Crvenog krsta Crne Gore će na ovu temu organizovati radionicu i u Američkom uglu, za adolescente romske populacije, koji su članovi Kluba mladih.

AT poster 2016

 U saradnji sa autobuskim prevoznikom BLT Trgopolje  imaćemo akciju postavljanja naljepnica na sjedištima sa upozorenjem o trgovini ljudima. Ostvarena je saradnja i sa Centrom za tražioce azila, u Podgorici, tako da će se i korisnici te ustanove bolje upoznati sa pojmom trgovine ljudima.

Trgovina ljudima predstavlja jedan od većih problema današnjice, i ujedno jedan od velikih izazova za organizaciju Crvenog krsta. Zato je razgovor na ovu temu i predstavljanje mjera opreza, dobar preventivni metod u borbi protiv trgovine ljudima.