Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Obilježavanje 16. oktobra, Svjetskog dana hrane

Svjetska zdravstvena organizacija – WHO i Svjetska organizacija  za prehranu i poljoprivredu – FAO su, i ove godine, u brizi  za dobrobit čovječanstva, pokrenule aktivnosti širom  Planete na obilježavanju 16. oktobra, Svjetskog dana hrane.

 

 

Ovogodišnja akcija sprovodi se pod motom „Obezbijediti hranu u kriznim vremenima“

 

Prema aktuelnim podacima FAO, broj gladnih u svijetu prelazi broj od milijardu ljudi, a u ovoj godini, u odnosu na prethodnu, broj gladnih je povećan za 105 miliona. Prema ovim podacima, u svijetu gladuje 1/6 stanovništva, a broj gladnih je enormno povećan u uslovima globalne ekonomske krize.

 

Akcija ima širok odjek među svima  koji mogu i žele da iskažu solidarnost sa ljudima u teškoći.

 

U tom cilju, Crveni krst Crne Gore se uključio u ovu aktivnost u namjeri da, kroz obezbjeđivanje prehrambenih artikala, stvori preduslove da, povodom 16. oktobra, pomogne stanovništvu u stanju socijalne potrebe. Crveni krst se obratio proizvođačima i prodavnicama prehrambenih artikala sa molbom da se uključe  u ovu humanitarnu aktivnost doniranjem proizvoda iz svog asortimana.

 

Pozivu su se odazvali AD „Plodovi“ i „Impek“ Podgorica, koji su obezbijedili simbolične količine proizvoda iz svog asortimana, pa će Crveni krst Crne Gore, u ponedjeljak, 18. oktobra, izvršiti raspodjelu pomoći RAE populaciji u kampu Konik.