Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Obezbijeđeni šatori za sve ugrožene porodice u Kampu Konik 1

Sinoć je u Kampu Konik 1 podignuto još 5 šatora, tako da je obezbijeđen smještaj za sve porodice, čije su barake izgorjele u požaru.

 


Predstavnici Crvenog krsta su juče radili na distribuciji hrane za ugrožene stanovnike, koju je obezbijedio Glavni grad, uz podršku UNHCR-a. Hranu su dobili i stanovnici sektora A, B i C, čije barake nisu izgorjele u požaru, ali kojima i dalje nije uključena električna energija. Te aktivnosti su nastavljene i danas. Od utorka, 31. jula o.g, obezbjeđivanje hrane će preuzeti organizacija Help, kada će se za stanovnike Kampa uvesti i jedan topli obrok.

 

Obezbijedjeni Svi Satori Konik 1


Crveni krst Crne Gore je za danas planirao distribuciju 70 paketa odjeće, koje je za stanovnike kampa uputila Opštinska organizacija Crvenog krsta Bar. Pripadnici RE populacije će danas dobiti i kanistere za vodu i kuhinjske setove, koje su donirali UNHCR i Crveni krst.

 

U ponedjeljak se očekuje donacija Vlade Slovačke, koja se sastoji u različitim artiklima koji će olakšati svakodnevicu stanovnika Kampa, a čija je ukupna vrijednost 100 000 eura. Operativni tim je u komunikaciji i sa drugim donatorima, čija se pomoć očekuje u narednim danima.

 

Obezbijedjeni Svi Satori Konik 2


Crveni krst Crne Gore će, u saradnji sa ostalim subjektima odgovornim za zbrinjavanje RE (Romi, Egipćani) lica u požaru, i dalje nastaviti da djeluje u skladu sa svojom humanitarnom misijom, u nastojanju da se ovoj populaciji, olakša svakodnevni život.