Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Obavještenje za spasioce na vodi: Nastavljaju se provjere za ovjeru licenci

Crveni krst Crne Gore je, usljed epidemije korona virusa i u skladu sa preporukama NKT-a, morao privremeno da obustavi aktivnosti vezane za program Spasilaštvo na vodi i pripremu za nastupajuću turističku sezonu.

Polako se stvaraju uslovi za nastavak aktivnosti i, u vezi sa tim, želimo da informišemo spasioce o daljem planu djelovanja:

  • Provjere će početi 18. maja, a naknadno će biti istaknut detaljan plan-vrijeme održavanja svih provjera. Svakako će se održavati intenzivnije nego što je to bilo slučaj u prethodnom periodu, kako bi se omogućilo svim spasiocima koji to žele da ovjere svoju licencu na vrijeme. Mjesto održavanja ovjera će biti, takođe, naknadno navedeno.
  • Spasioci se za ovjeru licenci mogu početi prijavljivati od ponedjeljka, 11. maja 2020. godine, u terminu od 9h do 14h (kontak osoba: Ljubinka Vulević, br. telefona: 069 334 267), kako bismo imali okviran broj zainteresovanih i planirali broj provjera.
  • Provjere će se organizovati u manjim grupama (maksimalno 15 spasilaca).
  • Prilikom prijave i tokom čitave aktivnosti provjere vodiće se računa o održavanju fizičke distance i poštovanju svih preporuka NKT-a.
  • Iz praktičnog djela ispita izuzeće se djelovi koji su podrazumijevali fizički kontakt dva spasioca (transport i vuča davljenika), sve dok na snazi budu mjere koje preporučuju izbjegavanje takvih kontakata.
  • Ispit iz prve pomoći, dio KPR-a, će takođe biti prilagođen predloženim mjerama.

Spasilastvo

NAPOMENA: Odluka o održavanju obuka za nove spasioce će biti donešena uskoro, o čemu ćemo informisati zainteresovane.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 069 334 267, kao i putem mail-a: spasilastvo@ckcg.me