Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

NVO ADRA obezbijedila pomoć za ugrožene od poplava

U cilju ublažavanja posljedica poplava u Crnoj Gori, Crveni krst Crne Gore je kontinuirano preduzimao brojne akcije, koje se i dalje nastavljaju. Tako će ovih dana biti sprovedena distribucija pomoći, koju je za stanovništvo ugroženo poplavama, obezbijedila NVO ADRA Crne Gore (Adventistički dobrotvorni rad).

 

 

U okviru ove akcije će biti obezbijeđeno po 900 higijenskih i paketa sa hranom, za stanovnike opština Golubovci, Tuzi, Bar (Virpazar), Nikšić, Danilovgrad i Cetinje. Paket sa hranom sadrži sljedeće artikle: brašno, ulje, šećer, so, pirinač, makarone,… i njegova vrijednost iznosi oko 10 eura, dok je vrijednost proizvoda koji će činiti higijenski paket oko 15-16 eura.

 

Za najugroženije stanovnike su sredstva, preko NVO ADRA Crne Gore, opredijelile ADRA Njemačke, Češke, Finske, posredstvom ADRA-e International. Ovo je jedna u nizu aktivnosti, koje za ugroženo sztanovništvo Crne Gore organizuje ADRA Crne Gore, u čemu joj pomažu partnerske organizacije.

 

Distribucija pomoći će početi u ponedjeljak, 28. marta o.g, kada će pakete sa hranom i higijenom dobiti stanovnici opštine Golubovci. Distribucija u Golubovcima će trajati 3 dana. Akcija se nastavlja u utorak u opštininama Tuzi i Bar (Virpazar), dok će stanovnici Nikšića dobiti pomoć u srijedu, 30. marta. Za stanovnike opštine Danilovgrad će distribucija biti organizovana 31. marta, a akcija se završava dijeljenjem paketa sa hranom i higijenom stanovnicima opštine Cetinje u petak, 1. aprila o.g.

 

Pomoć će biti dijeljena u lokalnim organizacijama Crvenog krsta, sa početkom u 9:30, a pored aktivista Crvenog krsta Crne Gore, u distribuciju paketa će se uključiti i volonteri ADRA-e Crne Gore.

 

Crveni krst Crne Gore se, prilikom sprovođenja akcije distribucije pomoći, rukovodi spiskovima dobijenim od strane kriznih štabova ugroženih opština, tako da je osnovni kriterijum za raspodjelu stepen ugroženosti.