Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Nova grupa mladih iz kampova na Koniku počela obuku za rad na računaru

Crveni krst Crne Gore nastavio je od oktobra sa realizacijom računarskih radionica, u kampu Konik, za novu grupu mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine.

U prvom ciklusu, koji je realizovan od aprila do jula mjeseca, 30 mladih osoba od 13 do 21 godine starosti, je prošlo obuku za rad na računaru, dok će nova grupa njihovih vršnjaka u naredna 3 mjeseca sticati digitalne vještine. Tokom radionica, koje se organizuju dva puta nedjeljno, mladi će usvojiti osnovna znanja rada na računaru, upotrebe društvenih mreža i bezbjednog korišćenja interneta.

Foto 3

Ove aktivnosti sprovode se u okviru projekta „Edukacijom do inkluzije mladih sa područja Konika“, koji je realizovan u partnerstvu sa Telenor fondacijom. Cilj projekta je poboljšanje socijalizacije mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova, Bosne i Hercegovine.

„Pri formiranju grupa za početak novog ciklusa, primijetili smo veliko interesovanje mladih za  računarske radionice, što nam je dokazalo da je rad sa prethodnom grupom polaznika bio kvalitetan i da su svoja pozitivna iskustva prenijeli vršnjacima iz kampa“, saopštila je koordinatorka programa Hristina Laban. Ona je naglasila da radionice mladima nisu korisne samo zbog njihovog edukativnog karaktera, već i zbog povećanja mogućnosti zaposlenja, a samim tim i doprinosa intergraciji u crnogorsko društvo.