Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Nastavljene aktivnosti na čišćenju snijega i distribucije pomoći za najugroženije

Crveni krst Crne je organizovao dežurstva u svojim prostorijama, od 8-18h. Primljen je veliki broj poziva od strane građana, koji su nudili pomoć, dok su je neki od njih i tražili. Našoj organizaciji se javio određeni broj mlađih građana, spremnih da se uključe u akcije čišćenje snijega.

 

 

Lopate za ovu aktivnost je, pored Crvenog krsta, obezbijedila i Vojska, pa ih je naša služba upućivala na lokacije na kojima se nalaze zdravstvene i druge važne institucije.

 

ciscenje_snijega_z1

 

Manje količine pomoći u obući, odjeći, hrani su dostavili građani do prostorija Crvenog krsta.

 

Lokalne organizacije Crvenog krsta, sa svojim volonterima i timovima za djelovanje u nesrećama, su neumorne u pružanju pomoći najugroženijima. Pored distribucije pomoći,volonteri su uključeni i u akcije čišćenje snijega.

 

ciscenje_snijega_z2

 

Opštinska organizacije Crvenog krsta  Kolašin – Djelovanje ove organizacije je u prethodnim satima najviše bilo usmjereno na gradsko i prigradska područja, jer je većina sela nepristupačna. Timovi za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta su pomogali stanovnicima da dođu do zdravstvenih ustanova. Tako su u posljednjem momentu spasili jednog čovjeka koji se nalazio u lošem zdravstvenom stanju, jer su ga na vrijeme transportovali do Doma zdravlja. Kontinuirano se vrši dustribucija hrane i lijekova, koju je obezbijedio Centar za socijalni rad, za stanovnike sa gradskog područja. Važno je napomenuti da su ovih dana veliku pomoć pružali pojedinci iz Kolašina, sa svojim motornim sankama: Rajo Vlahović, Miki Bulatović i Dajko Lakićević.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić –Volonteri i dalje organizovano rade na čišćenju snijega kod bitnih gradskih lokacija.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane je danas nastavila sa distribucijom pomoći. Ona je upućena za 9 porodica (33 člana), a sastojala se u brašnu, ulju, šećeru, makaronima i soli.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja – Volonteri sui  u toku današnjeg dana angažovana na čišćenju snijega ispred opštinskih institucija, a nastavljeno je i sa distribucijom hrane i higijene, u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav jutros je obavila distribuciju pomoći  za ugroženo stanovništvo.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje – Pored aktivnog učešća u opštinskom kriznom štabu, uputili su određenu količinu pomoći u ćebadima za Dom starih.