Претрага
Close this search box.
Nastavljaju se aktivnosti lokalnih organizacija Crvenog krsta na saniranju posljedica vremenskih nepogoda

Lokalne organizacije Crvenog krsta su i u toku dana dijelile humanitarnu pomoć, koju im je juče distribuirao Crveni krst Crne Gore, a najugroženijima su pružane i druge vrste pomoći.

 

 

 

 

saniranje_1

 

OOCK Kolašin – Pomogli su članove porodica iz mjesta Sela i Vranještica u transportu , zbog nepristupačnosti terena. Volonteri crvenog krsta su učestvovali u evakuaciji starice iz mjesta Prekobrđa. Izvršena je dostava hrane i lijekova do porodica u mjestu Vlahovići i Bare Radovića.

 

OOCK Šavnik – U toku dana je vršena podjela higijenskih paketa, konzervirane hrane i čizama za ugrožene stanovnike.

 

nastavljene_aktivnosti_2

 

OOCK Berane – U toku dana je uručena pomoć 81 porodici (380 članova). Pomoć se sastojala u brašnu, ulju, šećeru, makaronama i soli. Prioritet za raspodjelu su imali stanovnici okolnih sela, zbog veće ugroženosti. Sredstva za distribuciju je obezbijedila Opština.

 

OOCK Nikšić – I danas su predstavnici organizacije Crvenog krsta, zajedno sa terenskim policajcima iz MZ Vilusi, Petrovići i Velimlje, podijelili pomoć za 3 porodice iz MZ Grahovo, 5 iz mjesta Nudo, 5 iz mjesta Vilusi i 5 porodica iz gradskog područja. Za 5 porodica iz mjesta Klenak (MZ Velimlje) su obezbijeđeni lijekovi. U ovim aktivnostima je bilo angažovano vozilo Crvenog krsta i Policije, kao i 3 člana tima za djelovanje u nesrećama OOCK Nikšić i 4 policajca.

 

OOCK Mojkovac – Najugroženijem stanovništvu je dijeljena humanitarna pomoć, koja se sastojala u higijenskim artiklima, odjeći, obući i ćebadima. Pomoć je dobilo 14 porodica, sa ukupno 27 članova. Volonteri Crvenog krsta su obišli i 5 starijih osoba, kojima su obezbijedili prilaz kućama i pružili pomoć oko pripreme ogrijeva. Planiraju se i aktivnosti distribucije pomoći izbjeglim licima.