Претрага
Close this search box.
Najbolji iz Kluba mladih boravili u Sutomoru

Polaznici starije grupe Kluba mladih, RAE populacije iz kampova Konik, boravili su od 24. do 26. juna, u „Domu solidarnosti“, u Sutomoru.

 

 

Petnaest adolescenata, najaktivnijih polaznika Kluba mladih, zajedno sa volonterima, romskim asistentima i koordinatorom grupe, boravili su na crnogorskoj obali, gdje su pored zabavnog imali organizovan i edukativni vid radionica.

 

Klub_Mladih_Sutomore_1 Klub_Mladih_Sutomore_2

 

Radionice sa pomenutom grupom su realizovane dva puta dnevno, nakon čega se grupa odmarala uz odlazak na plažu i organizovanjem noćnih omladinskih zabava. Teme radionica bile su određene na osnovu potreba polaznika ( Tolerancija, Nenasilno rješavanje konflikta, Lični prostor, Ponašanje u grupi i Timski rad).

 

Odlazak romskih adolescenata u Sutomore samo je jedna od mnogobrojnih aktivnosti osmišljenih i realizovanih za romske adolescente u cilju poboljšanja nihovog znanja i što veće socijalizacije u društvo.

 

Pomenuta aktivnost realizovana je kroz projekat „Međusektorska inicijativa na prevenciji bolesti i posebno obrazovanje za raseljene Rome na Koniku“.