Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Na računarskim radionicama u Kampu Konik radno

Polaznici računarskih radionica koje se održavaju u Kampu Konik su tokom aprila i maja stekli značajna znanja i vještine.

Na radionicama, koje su počele u aprilu, a koje se organizuju dva puta nedjeljno, 30 mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine  dobijaju osnovna znanja i vještine rada na računaru, upotrebe društvenih mreža i bezbjednog korišćenja Interneta.

Racunari Telenor maj

 Tako su mladi do sada naučili osnove rada u programima Word i Excel, kao i kako da kreiraju Power Point prezentaciije. Posebna pažnja je posvećena korišćenju Interneta, posebno imajući u vidu da mladi sve više vremena borave na Internetu. Iz tih razloga je prije početka radionica na ovu tema, sprovedeno manje istraživanje među polaznicima radionica i njihovim roditeljima o tome koliko često i na koje načine mladi koriste Internet. Ti podaci su poslužili da se rad na ovu temu organizuje u skladu sa potrebama učesnika. Jedna od bitnih tema je bila i online komunikacija.

Računarske radionice Crveni krst sprovodi u okviru projekta „Edukacijom do inkluzije mladih sa područja Konika“, koji je podržala Telenor fondacija na konkursu ,,Uključi se digitalno“. Ukupno će radionice računarskih vještina pohađati 60 mladih osoba od 13 do 21 godine, koji su motivisani za učenje i spremni da postanu aktivniji članovi društva.