Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Na račun Crvenog krsta Crne Gore do sada uplaćeno 4068 eura za pomoć stanovnicima Japana

Crveni krst Crne Gore je, povodom tragičnih događaja – zemljotresa i cunamija, koji su pogodili Japan, odmah nakon prvih vijesti reagovao, u skladu sa svojom humanitarnom misijom, i pokrenuo aktivnosti prikupljanja pomoći za postradala područja.

 

 

Otvoren je žiro račun na koji svi zainteresovani subjekti iz Crne Gore mogu uplaćivati sredstva i na taj način pomoći u saniranju posljedica ove katastrofalne nesreće. Od početka prikupljanja pomoći pristigle su sljedeće donacije od privrednih subjekata: Udruženje energetičara Crne Gore (150 €), Agencija za elektronske komunikacije (2 000 €), XL Audit (100 €), Lučica&Božović doo (50 €), Institut za biologiju mora (100 €), Aqua tehna doo (100 €), Agencija za lijekove (1000€ ), Gretva trade doo (50 €). U akciju se uključio i veliki broj građana Crne Gore. Tako su sredstva na žiro račun Crvenog krsta uplatili: Andrijašević Krsto, Đurović Vlado, Drašković Momčilo, Rudović Vladimir, Stojčić Zorica, Vujović Danica, Sekulić Mira, Femić M. Ivan, Slađana Rašo, Božović Rumica, Lukavec, Urošević Vera, Kulačić Feho, Račeta Goran, Aćimić Igor, Živanović Vukašin, Mihaljević Dragan, Leković Velibor, Jovanović Sonja, Simonović Ana, Šaranović Milorad, Ulama Ivan, Kurtin Biljana, Dušan Radoman, Berišaj M. Kristina, Milošević Radojka, Jovićević Slobodan, Bošković M. Miodrag, Bajičić Nikola.

 

Ukupan iznos do sada prikupljenih sredstava iznosi 4 068 eura, a ista će biti proslijeđena Crvenom krstu Japana, koji je od početka aktivan u pružanju pomoći ugroženom stanovništva i konstantno prisutan na terenu .

 

Podsjećamo da je akcija prikupljanja pomoći još uvijek u toku. Broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva je 520-2944-70, kod Hipotekarne banke. Uspostavljena je saradnja sa mobilnim operaterima u Crnoj Gori, koji su otvorili donatorske brojeve putem kojih se može ostvariti donacija za ugrožene stanovnike Japana.

 

Korisnici Telenor mreže mogu poslati poruku ili pozvati broj 14543, za korisnike Telekoma je otvoren broj 1511, dok korisnici M-tel mreže mogu poslati poruku na broj 14683 i na taj način donirati 1 euro.

 

Organizacija Crvenog krsta će i dalje nastaviti da informiše javnost o preduzetim aktivnostima i na taj način obezbijediti transparentnost u svom radu. Koristimo ovu priliku da iskažemo zahvalnost svima onima koji su doprinijeli prikupljanju pomoći za Japan.