Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Na Pravnom fakultetu održana prezentacija na temu Borba protiv trgovine ljudima

Crveni krst Crne Gore je 1. aprila organizovao prezentaciju na temu Borba protiv trgovine ljudima, koja je  održana u  prostorijama Pravnog fakulteta, povodom Dana studenata.

Kordinatorka Anti-trafiking programa u Crvenom krstu, Marija Dedić, je na početku upoznala studente treće i četvrte godine o važnosti samog  programa. Tokom prezentacije su predstavljene aktivnosti koje Crveni krst preduzima u cilju prevencije trgovine ljudima, kao i planovi vezani za ovu oblast. Posebno je naglašena razlika između trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, zatim  na koji način se izlazi iz lanca trgovine ljudima,  kakav je položaj žrtve kada uđe u lanac trgovine ljudima i sl.

DSC 0015

 

Studente su bili zainteresovani i za statističke podatke o broju žrtava trafikinga, kao i broju trafikanata u Crnoj Gori.

Ovaj susret poslužio i da se naprave planovi za buduće aktivnosti, jer veliki broj studenata je zainteresovan za učestvovanje u volonterskom klubu, tako da je prezentacija bila jako produktivana, posebno u smislu edukacije i podizanje svijesti studenata o značaju prevencije trgovine ljudima.