Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Na Koniku podignuto 60 šatora i distribuirana humanitarna pomoć

Članovi tima za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta Crne Gore i predstavnici Vojske Crne Gore su tokom jučerašnjeg dana u kampu Konik 1 podigli dodatnih 60 šatora za smještaj porodica RE (Romi, Egipćani) populacije, čije su barake izgorjele u požaru. Od juče podignutih 60 šatora, 50 je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, a 10 Sektor za vanredne situacije.

 

Predstavnici Crvenog krsta su i juče radili na distribuciji hrane za ugrožene stanovnike, koju je obezbijedio Glavni grad, uz podršku UNHCR-a. Te aktivnosti su nastavljene i danas. Podijeljeni su i higijenski paketi, koje je donirala Delegacija OSCE-a u Crnoj Gori, kao i dušeci i ćebad, koje je obezbijedio UNHCR.


Konik 60 satora 1 Konik 60 satora 2


Crveni krst Crne Gore danas radi i na pripremi distribucije obuće i odjeće za ugrožene stanovnike.


Na osnovu Zaključaka Vlade Crne Gore, vezanih za situaciju na Koniku, formirana je Radna grupa, koja će raditi na iznalaženju načina za nabavku kontejnera za smještaj ugroženih stanovnika sa Konika u narednom periodu, čiji je član i predstavnik Crvenog krsta.


Naša organizacije intenzivno komunicira sa potencijalnim donatorima o upućivanju njihove pomoći za odgovor na potrebe stanovnika Konika, gdje se vodi računa o mandatu i procedurama koje primjenjuje svaki od donatora.


Konik 60 satora 3 Konik 60 satora 5


Crveni krst Crne Gore će, u saradnji sa ostalim subjektima odgovornim za zbrinjavanje RE (Romi, Egipćani) lica u požaru, i dalje nastaviti da djeluje u skladu sa svojom humanitarnom misijom, u nastojanju da se ovoj populaciji, olakša svakodnevni život.