Претрага
Close this search box.
Montemlin donira Crvenom krstu Crne Gore 100 tona brašna

Crveni krst Crne Gore će početkom naredne nedjelje dobiti vrijednu donaciju od Montemlina, članice Šajo Grupe, u vidu 100 tona brašna.

Pomoć je, po želji donatora, i u skladu sa mandatom i djelovanjem Crvenog krsta prvenstveno namijenjena socijalno ugroženim građanima i  staračkim domaćinstvima, ali i porodicama onih koji su na prvoj liniji djelovanja u trenutnoj situaciji – zdravstvenim radnicima.

„Crveni krst Crne Gore ovih dana šalje humanitarnu pomoć na teren, kako bi ista bila podijeljena humanitarno najugroženijim porodicama, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Pomoć će biti dijeljena u kontinuitetu u narednom periodu, tako da će ova donacija biti veoma značajna za naše korisnike, s obzirom da je brašno jedan od najvažnijih prehrambenih artikala, posebno u ovom periodu“, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Osnivači  Šajo Grupe i Montemlin-a,  Mirko i Žarko Rakčević, ovom donacijom želi da doprinesu odgovoru na ukupnu složenu situaciju koju je izazvao korona virus, ali i da pomognu da pomoć u vidu brašna dobiju oni koji su ugroženi i koji nisu u mogućnosti da ga ovih dana kupe u prodajnim objektima.

Crveni krst Crne Gore se zahvaljuje Montemlinu i Šajo Grupi na ovoj vrijednoj donaciji, i poziva i ostale donatore da daju svoj doprinos, kako bi se zajedno pružio bolji odgovor na potrebe najugroženijih.