Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Montemlin donira Crvenom krstu Crne Gore 100 tona brašna

Crveni krst Crne Gore će početkom naredne nedjelje dobiti vrijednu donaciju od Montemlina, članice Šajo Grupe, u vidu 100 tona brašna.

Pomoć je, po želji donatora, i u skladu sa mandatom i djelovanjem Crvenog krsta prvenstveno namijenjena socijalno ugroženim građanima i  staračkim domaćinstvima, ali i porodicama onih koji su na prvoj liniji djelovanja u trenutnoj situaciji – zdravstvenim radnicima.

„Crveni krst Crne Gore ovih dana šalje humanitarnu pomoć na teren, kako bi ista bila podijeljena humanitarno najugroženijim porodicama, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. Pomoć će biti dijeljena u kontinuitetu u narednom periodu, tako da će ova donacija biti veoma značajna za naše korisnike, s obzirom da je brašno jedan od najvažnijih prehrambenih artikala, posebno u ovom periodu“, saopšteno je iz Crvenog krsta.

Osnivači  Šajo Grupe i Montemlin-a,  Mirko i Žarko Rakčević, ovom donacijom želi da doprinesu odgovoru na ukupnu složenu situaciju koju je izazvao korona virus, ali i da pomognu da pomoć u vidu brašna dobiju oni koji su ugroženi i koji nisu u mogućnosti da ga ovih dana kupe u prodajnim objektima.

Crveni krst Crne Gore se zahvaljuje Montemlinu i Šajo Grupi na ovoj vrijednoj donaciji, i poziva i ostale donatore da daju svoj doprinos, kako bi se zajedno pružio bolji odgovor na potrebe najugroženijih.