Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Metodologija za rad sa mladima RAE populacije predstavljena volonterima

Crveni krst Crne Gore je od 26. do 28. avgusta, za volontere koji su aktivni u radu sa RAE populacijom, organizovao predstavljanje „Priručnika za fasilitatore: metodologija rada sa mladima RAE populacije“.

 

Za 20 volontera Crvenog krsta Crne Gore priručnik je predstavila Tamara Milić, savjetnik u Ministarstvu prosvjete i sporta, koja je ujedno i kreirala sami dokument. Cilj radionice, osim predstavljanja priručnika, bilo je upoznavanje volontera sa praktičnim radom, tj. njihovo učešće i demonstriranje radionica koje su predviđene dokumentom. Ideja organizovanja obuke je da se pomogne volonterima i budućim fasilitatorima radionica za mlade RAE populacije, imajući u vidu da su mladi pomenute populacije vulnerabilna grupa i da im treba pristupiti na poseban način.

 

Volonteri su predstavili svoje ideje u okviru radionica  “Pismo drugu”, “Ključ”,  “Saobraćajni znaci” i “Jedinstveni cvijet”, ali i simulirali diskriminaciju pojedinaca od strane društva.

 

Pomenuta obuka organizovana je kroz projekat “Međusektorska inicijativa na prevenciji bolesti i posebno obrazovanje za raseljene Roma na Koniku”.