Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Međunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana – razmjena najboljih praksi

Crveni krst Crne Gore, u svom trening centru – Domu solidarnosti u Sutomoru, 4. i 5. oktobra, organizuje Međunarodni sastanak na temu integracije Roma i Egipćana – razmjena najboljih praksi.

Glavni cilj sastanka je razmjena iskustava u radu sa ranjivim grupama, među predstavnicima nacionalnih društava Crvenog krsta iz Evrope, razmjena najboljih praksi u radu sa direktnim korisnicima, ali i razmjena stečenih znanja i saradnja sa nevladinim i državnim sektorom.

RNM foto

Tokom sastanka, kroz planirane prezentacije predstavnika vladinog i nevladinog sektora, učesnici će imati priliku da čuju i predstave rezultate u radu sa romskim zajednicama, razmijene informacije o postojećim i budućim projektima i ramijene iskustva o apliciranju za postojeće fondove.

Drugi dan sastanka biće podijeljen u više ključnih djelatnosti (socijalna inkluzija, pravni status, obrazovanje, zdravlje, smještaj, podjela humanitarne pomoći i povratak u zemlju poriekla), a svakom od tema će moderirati neka od relevantnih institucija.

Na otvaranju, koje je planirano za 4. oktobar u 14h, prisutnima će se obratiti predsjednica Crvenog krsta Crne Gore Gordana Mijović, ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli, delegat Italijanskog Crvenog krsta u Crnoj Gori Flavio Ciriaci i samostalni savjetnik u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Sokolj Beganaj.