Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Međunarodni dan borbe protiv droge obilježen predavanjem u Domu solidarnosti u Sutomoru

U edukativnom centru Crvenog krsta Crne Gore – Domu solidarnosti u Sutomoru, je danas, 25. juna, održano predavanje na temu „Bolesti zavisnosti“ za članove Samostalnog sindikata đačkih i studentskih domova Crne Gore.

Predavanje je održano u okviru obilježavanja 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv droge, a  u organizaciji IPA Sekcije Crne Gore, Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica i Crvenog krsta Crne Gore. Ova aktivnost je rezultat i Memoranduma o saradnji koju su nedavno potpisali Crveni krst Crne Gore i IPA Sekcija CG.

Predavači su bili Milena Janković, psiholog iz Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci – Podgorica i Snežana Zekić, predstavnik IPA Sekcije Crne Gore, policijski inspektor CB Podgorica. Učesnici su imali priliku da čuju više o identifikaciji i prepoznavanju psihoaktivnih supstanci, kao i o oblicima i karakteristikama bolesti zavisnosti. Važan aspekt predavanja su bili i faktori rizika i faktori zaštite, kao i oblici raspoloživih tretmana u JU Kakaricka gora i proces rehabilitacije i resocijalizacije i neposredan rad sa zavisnicima.

Medj. dan borbbe protiv droge 2016

Nakon predavanja, učesnicima su podijeljeni flajeri „Zajedno protiv droge“, čiju realizaciju je pomogla i Turska agencija za međunarodni razvoj i saradnju TIKA.

Cjelokupna aktivnost je završena revijalnom utakmicom između IPA Sekcije Crna Gora i zaposlenih u Domovima učenika i studenata Crne Gore.

Ovaj događaj je organizovan u okviru edukativnog druženja zaposlenih Samostalnog sindikata đačih i studentskih domova Crne Gore, koje se već duži niz godina održava u Domu solidarnosti u Sutomoru. Ove godine je tema susreta bila bila zaštita na radu, o čemu je prisutnima govorio Boško Radulović, stručno lice iz ove oblasti. Tema je odabrana u okviru kampanje Unije slobodnih sindikata Crne Gore „Siguran rad za siguran život“.