Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Međunarodna konferencija »Forum Jugoistočne Evrope o adaptaciji na klimatske promjene«

Crveni krst Crne Gore će od 12 – 13. juna 2012. godine u Domu solidarnosti u Sutomoru biti domaćin Konferencije na temu: Uspostavljanje Foruma Jugoistočne Evrope o adaptaciji na klimatske promjene i Treninga Foruma iz Acquis Communitaire relevantnog za oblast klimatskih promjena i inicijative u Jugoistočnoj Evropi u oblasti adaptacija na klimatske promjene. Konferencija se organizuje u sklopu projekta „Forum JI Evrope o adaptaciji na klimatske promjene“, finansiranog od strane Evropske Unije i Austrijskog Crvenog krsta. 

 

 

 

Tokom prvog radnog dana, Forum će biti svečano ustanovljen i biće definisan način njegovog budućeg funkcionisanja. Takođe će biti razmatrani nalazi studija o ugroženosti od klimatskih promjena, realizovanih u okviru pomenutog projekta. Studije su realizovane u zemljama koje učestvuju u implementaciji projekta: Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

 

Drugog radnog dana Konferencije, planirano je održavanje treninga iz obasti Acquis Communitaire, kako bi se učesnici bliže upoznali sa relevantnim zakonodavstvom Evropske Unije u oblasti klimatskih promjena. Ovom prilikom će biti predstavljene postojeće relevantne inicjative u Jugoistočnoj Evropi, posvećene pitanjima adaptacije na izazove klimatskih promjena.

 

U radu konferencije će učestvovati predstavnici relevantnih međunarodnih organizacija, nacionalnih institucija i civilnog sektora iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Austrije i Crne Gore.

 

Konferenciju će zvanično otvoriti Generalni sekretar Crvenog krsta Crne Gore, gospođa Jelena Dubak, a učesnicima će se u uvodnom dijelu obratiti i pomoćnik ministara za međunarodnu saradnju i klimatske promjene, gospodin Andro Drecun iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. Otvaranje Konferencije je planirano za utorak, 12. jun 2012. godine, u 9 sati.

 

 

Prilog: Agenda