Претрага
Close this search box.
Maturanti Ekonomske škole dali krv

U Zavodu za transfuziju krvi danas je održana tradicionalna akcija davanja krvi maturanata Ekonomske škole „Mirko Vešović“, iz Podgorice. Spremnost da donira krv je iskazalo preko 200 maturanata, dok je oko 70 njih uspjelo u tome.
Ekonomska škola više od tri decenije njeguje ovu humanu tradiciji i sa svojim maturantima i profesorima učestvuje u akcijama davanja krvi.


Današnjoj akciji su prethodila edukativna predavanja, koja su prošle nedjelje, maturantima održali predstavnici Crvenog krsta Crne Gore i Zavoda za transfuziju krvi. Tom prilikom su saopštene sve bitne informacije vezane za davanje krvi i značaj koji ova djelatnost ima za ukupno društvo, a razbijene su i predrasude i strah koji su imali neki učenici.
Maturanti Ekonomske škole treba da budu primjer i ostalima kako se može biti human i društveno odgovoran. Ovakve akcije su višestruko značajne, posebno imajući u vidu da Crna Gora nema broj davalaca i davanja krvi koji obezbjeđuje sigurne količine krvi. Kako su mladi u malom procentu zastupljeni među davaocima, onda se nadamo da će stopama maturanata Ekonomske škole krenuti i ostali njihovi vršnjaci iz Podgorice i ostalih opština u Crnoj Gori.