Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Mališani iz vrtića ”Zvončić” posjetili Crveni krst

Danas, 12. aprila, su djeca iz vrtića “Zvončić”, iz Maslina, posjetila Crveni krst Crne Gore.


Razlog njihove posjete je bio da našoj organizaciji uruče pomoć koju su prikupljali u prethodnim danima. Oni su donirali odjeću, obuću, igračke, knjige, za svoje vršnjake koji se nalaze u težoj materijalnoj situaciji.

Za oko 45 mališana starije grupe (5 godina) i nekoliko njihovih vaspitačica i roditelja je organizovana kratka prezentacija o Crvenom krstu. Kako su naši predstavnici prošle godine posjetili vrtić „Zvončić“, onda je tokom današnjeg druženja više vremena posvećeno davanju odgovora na pitanja mališana.

Oni su željeli da znaju kome i kako pomaže Crveni krst; što se radi kada se neko povrijedi; ko i kada može dati krv; što se radi u slučajevima poplava i drugim vanrednim situacijama,… Djeca su bila veoma znatiželjna. Kako su sami i dalje premali da se uključe u neke naše aktivnosti, interesovalo ih je da čuju šta treba da prenesu svojim roditeljima, tj. na koji način oni mogu da doprinesu aktivnostima organizacije.  Pokazali su veliko interesovanje za načine humanitarnog djelovanja i izrazili želju da u narednom periodu organizuju slične akcije i posjete ponovo Crveni krst Crne Gore.

Crveni krst Crne Gore kontinuirano sprovodi ove vrste aktivnosti, jer je dobro da djeca u što ranijem stadijumu usvoje humane principe.