Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Lutkarsko – muzička predstava za učenike RAE populacije iz kampova Konik 1 i 2

Crveni krst Crne Gore je u petak 25. marta, u igraonici tržnog centra „Mall of Montenegro“, organizovao lutkarsko – muzičku predstavu za 40 učenika RAE populacije koji pohađaju nastavu u gradskim školama.

 

 

Pomenuta aktivnost obezbijeđena je projektom „Muzičke radionice za raseljenu djecu i omladinu u kampovima Konik“, koji je podržan od strane Danskog Crvenog krsta.

 

Učenici koji pohađaju nastavu od I do III razreda osnovnih škola „Savo Pejanović“, „Marko Miljanov“, „Božidar Vuković Podgoričanin“ i „21. maj“, pozvali su i svoje vršnjake iz odjeljenja da prisustvuju predstavi. Cilj i povod organizovanja predstave je bio proslava predstojećeg proljećnog raspusta, kojem se djeca ovog uzrasta posebno raduju i razvijanje drugarskih odnosa među pripadnicima RAE populacije i njihovih vršnjaka.

 

lutkarska_predstava_1 lutkarska_predstava_2

 

Prva predstava je bila organizovana učenicima osnovnih škola „Marko Miljanov“ i „Savo Pejanović“, dok su drugoj prisustvovali učenici osnovnih škola „21. maj“ i „Božidar Vuković Podgoričanin“.

 

Učenicima je bio obezbijeđen i prevoz od škola do tržnog centra i nazad, a predstavi su prisustvovali u pratnji svojih razrednih starješina.