Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Ljetovanje za najbolje u prvoj pomoći i dobrovoljnom davalaštvu krvi

U Domu solidarnosti u Sutomoru su od 2-7. jula 2012. godine boravile pobjedničke ekipe sa ovogodišnjeg Državnog takmičenja u pružanju prve pomoći, kao i odjeljenje koje je okupilo najviše davalaca u akciji davanja krvi, koja je organizovana povodom 14. juna, Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi.

 

Naime, Crveni krst Crne Gore je za tri prvoplasirane ekipe sa Državnog takmičenja u pružanju prve pomoći, u kategoriji podmlatka i omladine, kao nagradu obezbijedio petodnevno ljetovanje u Domu solidarnosti u Sutomoru. Ovo je bila dobra prilika da se razmijene iskustva vezana za djelovanje u prvoj pomoći, kao i da se volonteri druže i zasluženo odmore poslije višemjesečnih pripreme za takmičenje. U Sutomoru su boravili omladinci iz Danilovgrada, Pljevalja i Podgorice, kao i podmlatkari iz Nikšića, Danilovgrada i Podgorice.


Pljevlja Najbolji PP Sutomore 1 Pljevlja Najbolji PP Sutomore 2


Sa najboljima u prvoj pomoći su se družili i učenici Osnovne škole „Salko Aljković“, koji su okupili najviše dobrovoljnih davalaca u akciji davanja krvi, koja je organizovana povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca. Sa njih 27 su u Domu solidarnosti boravila i njihova dva nastavnika, kao i volonteri Crvenog krsta, tako da je ljetovanje u Sutomoru bilo i edukativnog karaktera.