Претрага
Close this search box.
LDS Charities učestvovao u nabavci vozila za potrebe Crvenog krsta kao odgovor na potrebe migranata u Crnoj Gori

Predstavnici humanitarne organizacije LDS Charities i višegodišnji partneri Crvenog krsta Crne Gore, uručili su danas generalnoj sekretarki Crvenog krsta Crne Gore, Jeleni Dubak, ključeve vozila koje je nabavljeno za pružanje pomoći migranatima u Crnoj Gori.

Crveni krst Crne Gore već nekoliko mjeseci sprovodi aktivnosti u okviru zdravstvene zaštite i izgradnje otpornosti migranata i tražilaca azila u tranzitnom kampu na Božaju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, a uz finansijsku podršku Švajcarskog Crvenog krsta i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca. Aktivnosti se odnose na pružanje pomoći u promociji higijene, prve pomoći, usluga zdravstvene zaštite, organizaciju različitih radionica u vezi sa prevencijom zaraznih bolesti.

Mobilni tim Crvenog krsta Crne Gore, sastavljen od doktora, medicinskih i socijalnih radnika i prevodilaca, svakodnevno je prisutan u kampu, a nabavljeno vozilo će u velikoj mjeri poboljšati kvalitet pružanja usluga korisnicima, prvenstveno u vezi sa transportom migranata i tražilaca azila do zdravstvenih ustanova i pružanja pomoći prilikom ostvarivanja različitih prava.

Nabavka vozila je omogućena zahvaljujući donacijama Švajcarskog Crvenog krsta i LDS Charities.