Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

LDS Charities donirao mašine za pranje i sušenje veša Crvenom krstu Crne Gore

Američka dobrotvorna organizacija, LDS Charities, donirala je danas, 17. juna, Crvenom krstu Crne Gore po dvije mašine za pranje i sušenje veša.

Mašine će biti na raspolaganju migrantima i tražiocima azila sa kojima Crveni krsta Crne Gore radi unazad nekoliko godina, i to na lokaciji privremene kancelarije Crvenog krsta u Spužu,  ali će se koristiti i za pranje i sušenje polovne garderobe koju Crveni krst dobija kao donaciju i dalje prosljeđuje osobama u stanju socijalne potrebe.

Donacija 1

 Iz LDS Charities-a su naglasili da im je drago što su i na ovaj način uspjeli da pruže podršku Crvenom krstu Crne Gore da odgovori na brojne humanitarne izazove, prvenstveno u radu sa migrantima i tražiocima azila, ali i sa ostalim socijalno ugroženim kategorijama.

Privremena kancelarija Crvenog krsta, koja se nalazi u blizini Centra za prihvat, svakodnevno radi sa migrantima i tražiocima azila, pa će ova populacija imati pirlike da sama pere i suši garderobu. Na dnevnom nivou, kancelarija Crvenog krsta u Spužu primi od 70-100 korisnika dok zaposleni i volonteri pružaju različite vrste usluga – podjela hrane, higijene, setova za prvu pomoć, garderobe, užine za djecu, ali i psihosocijalnu podršku i asistenciju druge vrste.

„Donacija LDS Charities-a je veoma značajna za poboljšanja kvaliteta usluga koje pružamo migrantima, a samo je nastavak uspješne saradnje sa ovom organizacijom, koja se do sada prevenstveno odnosila na projekat obezbjeđivanja invalidskih kolica i pomagala“, istakla je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

Organizacija LDS Charities je doniranjem mašina dala simboličan doprinos i obilježavanju 20. juna, Svjetskog dana izbjeglica.