LDS Charities donirao Crvenom krstu Crne Gore ukupno 88000 hirurških maski

Donacija maski nastavak kontinuirane humanitarne podrške

Američka dobrotvorna organizacija LDS Charities je danas uručila Crvenom krstu Crne Gore donaciju u vidu 64000 hirurških maski.

 Ovo je treća donacija maski, a u prethodne dvije je ukupno donirano 24000 komada, koje su podijeljene širom Crne Gore, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. I posljednja isporuka maski će biti dalje distribuirana organizacijama Crvenog krsta u svim crnogorskim opštinama, njihovim korisnicima, ali i volonterima i zaposlenima, koji svakodnevno na terenu pružaju podršku osobama koje su pogođene posljedicama epidemije korona virusa.

Donacija maski foto 1

Zahvaljujemo se organizaciji LDS Charities na još jednoj veoma vrijednoj i korisnoj donaciji. Oni su naš već tradicionalni partner, koji se uvijek trudi da odgovori na naše aktuelne potrebe. Maske su nam u ovom trenutku veoma značajne, jer su potrebne kako bismo pomogli socijalno ugroženim građanima da se zaštite, ali i našim volonterima i zaposlenima da bezbjedno obavljaju svakodnevne aktivnosti. Posebno smo zahvalni na činjenici da je LDS Charities pružao i direktnu podršku našim lokalnim organizacijama da ojačaju svoje kapacitete i bolje odgovore na brojne humanitarne izazove. Sigurna sam da ćemo i dalje uspješno sarađivati i truditi se da zajednički pomognemo građanima koji se nalaze u stanju potrebe„, saopštila je generalna sekretarrka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

Crveni krst Crne Gore već dugi niz godina ostvaruje izuzetnu saradnju sa američkom dobrotvornom organizacijom LDS Charities i to kroz realizaciju brojnih projekata koji doprinose boljem kvalitetu života u Crnoj Gori. Saradnja je započela projektom obezbjeđivanja invalidskih kolica i pomagala koja su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori preko opštinskih organizacija Crvenog krsta. Tokom prethodnih godina, CKCG je dobio 7 pošiljki invalidskih kolica, ukupno 2094 komada, od čega je širom Crne Gore do sada podijeljeno oko 1450 komada.

Donacija maski foto 2

Uporedo sa ovim projektom, LDS Charities je pružao kontinuiranu podršku i tokom vanrednih situacija, podržavao rad sa romskom populacijom i migrantima u Crnoj Gori. Tokom epidemije korona virusa, LDS Charities je u prethodnom periodu obezbijedio sredstva i za nabavku paketa hrane i higijene za odrasle i bebe, a pomagali su i našim opštinskim organizacijama širom zemlje, kako u obezbjeđivanju nepohodnih paketa pomoći, tako i obezbjeđivanjem sredstava za rekonstrukciju prostorija za rad. 

Ova američka humanitarna organizacija će i dalje nastaviti da daje podršku humanitarnim inicijativama u Crnoj Gori. „Veoma nam je drago što smo u mogućnosti da nastavimo saradnju sa Crvenim krstom Crne Gore i pružimo im podršku u njihovim izuzetnim naporima da umanje patnju i pruže pomoć ljudima u Crnoj Gori, naročito u ovim teškim vremenima tokom pandemije Covid 19“ – kazao je starješina R. Wayne Johnson, direktor LDS Charities-a u Crnoj Gori.

Crveni krst Crne Gore je, povodom jubileja – 145 godina postojanja, uručio zahvalnicu predstavnicima LDS Charities-a u Crnoj Gori za podršku u ispunjavanju humanitarne misije.