Претрага
Close this search box.
LDS Charities donirao Crvenom krstu Crne Gore ukupno 88000 hirurških maski

Donacija maski nastavak kontinuirane humanitarne podrške

Američka dobrotvorna organizacija LDS Charities je danas uručila Crvenom krstu Crne Gore donaciju u vidu 64000 hirurških maski.

 Ovo je treća donacija maski, a u prethodne dvije je ukupno donirano 24000 komada, koje su podijeljene širom Crne Gore, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta. I posljednja isporuka maski će biti dalje distribuirana organizacijama Crvenog krsta u svim crnogorskim opštinama, njihovim korisnicima, ali i volonterima i zaposlenima, koji svakodnevno na terenu pružaju podršku osobama koje su pogođene posljedicama epidemije korona virusa.

Donacija maski foto 1

Zahvaljujemo se organizaciji LDS Charities na još jednoj veoma vrijednoj i korisnoj donaciji. Oni su naš već tradicionalni partner, koji se uvijek trudi da odgovori na naše aktuelne potrebe. Maske su nam u ovom trenutku veoma značajne, jer su potrebne kako bismo pomogli socijalno ugroženim građanima da se zaštite, ali i našim volonterima i zaposlenima da bezbjedno obavljaju svakodnevne aktivnosti. Posebno smo zahvalni na činjenici da je LDS Charities pružao i direktnu podršku našim lokalnim organizacijama da ojačaju svoje kapacitete i bolje odgovore na brojne humanitarne izazove. Sigurna sam da ćemo i dalje uspješno sarađivati i truditi se da zajednički pomognemo građanima koji se nalaze u stanju potrebe„, saopštila je generalna sekretarrka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

Crveni krst Crne Gore već dugi niz godina ostvaruje izuzetnu saradnju sa američkom dobrotvornom organizacijom LDS Charities i to kroz realizaciju brojnih projekata koji doprinose boljem kvalitetu života u Crnoj Gori. Saradnja je započela projektom obezbjeđivanja invalidskih kolica i pomagala koja su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori preko opštinskih organizacija Crvenog krsta. Tokom prethodnih godina, CKCG je dobio 7 pošiljki invalidskih kolica, ukupno 2094 komada, od čega je širom Crne Gore do sada podijeljeno oko 1450 komada.

Donacija maski foto 2

Uporedo sa ovim projektom, LDS Charities je pružao kontinuiranu podršku i tokom vanrednih situacija, podržavao rad sa romskom populacijom i migrantima u Crnoj Gori. Tokom epidemije korona virusa, LDS Charities je u prethodnom periodu obezbijedio sredstva i za nabavku paketa hrane i higijene za odrasle i bebe, a pomagali su i našim opštinskim organizacijama širom zemlje, kako u obezbjeđivanju nepohodnih paketa pomoći, tako i obezbjeđivanjem sredstava za rekonstrukciju prostorija za rad. 

Ova američka humanitarna organizacija će i dalje nastaviti da daje podršku humanitarnim inicijativama u Crnoj Gori. „Veoma nam je drago što smo u mogućnosti da nastavimo saradnju sa Crvenim krstom Crne Gore i pružimo im podršku u njihovim izuzetnim naporima da umanje patnju i pruže pomoć ljudima u Crnoj Gori, naročito u ovim teškim vremenima tokom pandemije Covid 19“ – kazao je starješina R. Wayne Johnson, direktor LDS Charities-a u Crnoj Gori.

Crveni krst Crne Gore je, povodom jubileja – 145 godina postojanja, uručio zahvalnicu predstavnicima LDS Charities-a u Crnoj Gori za podršku u ispunjavanju humanitarne misije.