Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Kutak za druga u Baru

Opštinska organizacije Crvenog krsta Bar uspješno realizuje projekat „Kutak za druga“, u okviru Zajedničkog programa za inkluziju. Aktivnosti koje se sprovode su namijenjene djeci RAE populacije.

Za djecu su aktivisti Crvenog krsta i vaspitači razvili brojne aktivnosti. Većina njih se odnosi na vaspitno – obrazovni rad, kroz unaprjeđenje znanja iz oblasti i na teme, prilagođene uzrastu i interesovanju djece. Posebna pažnja je posvećena jačanju sposobnosti socijalne interakcije. U cilju razvijanja svijesti polaznika programa o značaju školovanja i obrazovanja, projektom su obuhvaćene posjete školama i vrtićima.

 

Kako bi se djeca što više družila i rekreirala, za njih se organizuju i brojni izleti i proslave povodom njihovih rođendana, Nove godine, Dana žena i slično. Polaznicima “Kutka za druga” se pruža mogućnost i da ispolje svoju kreativnost i prikažu stečena znanja kroz priredbe i nastupe, koje organizuju zajedno sa vaspitačima i volonterima Crvenog krsta.

 

Crveni krst je za mališane RAE populacije obezbijedio i prevoz do prostorija Crvenog krsta, u kojima se realizuju ove aktivnosti, a svakog dana dobijaju i doručak i užinu. Vaspitači se trude da kod djece razviju i higijenske navike.

 

Po osmjesima, kojima djeca svakog dana nagrađuju crvonokrstaše koji se sa njima druže, se može zaključiti da je “Kutak za druga” za njih mjesto lijepog druženja i učenja.

Projekat Zajedno za inkluziju Crveni krst Crne Gore realizuje uz podršku SDC-a (Švajcarske organizacije za razvoj i saradnju), posredstvom Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.