Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Koordinatorka CKCG-a boravila u Indiji kao predavač

U periodu od 27. do 29. aprila 2017. godine, koordinatorka projekta Zdravo starenje Jelena Šofranac, boravila je u Indiji kao vodeći predavač treninga za trenere iz oblasti zdravo starenje.

 Trening je organizovan u Ahmedabadu, za učesnike iz brojnih regija Indije, Šri Lanke i Maldiva. Cilj obuke je bio sticanje znanja i vještina iz oblasti zdravog starenja, pa su tokom tri dana obuhvaćene sljedeće teme: globalni pregled demografskih izmjena, životni tok i funkcionalna sposobnost, procjena zdravstvenog stanja korisnika, promjena ponašanja, neprenosive bolesti, prevencija padova, prevencija socijalne izolacije, zdrava ishrana, fizičke aktivnosti i učenje tokom cijelog života.

Jelena S u Indiji

Na kraju obuke učesnici su pravili plan narednih aktivnosti koji podrazumijeva dalje prenošenje znanja, obučavanje volontera, ali i realizaciju aktivnosti koje Crveni krst Crne Gore implementira od februara ove godine kroz projekat Zdravo starenje. Obuku su pohađala 24 učesnika, a organizovana je uz podršku Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca. Predstvanica Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Šofranac, je tokom prošle godine uspješno završila prvu obuku za trenere iz ove oblasti i tako stekla mogućnost da svoje znanje i iskustvo prenosi i drugim nacionalnim društvima.