Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Konferencija za štampu posvećena aktivnostima na saniranju poplava

Crveni krst Crne Gore je danas, 27. maja 2011. godine, organizovao Konferenciju za štampu povodom predstavljanja aktivnosti koje su preduzete na saniranju posljedica poplava koje su, u 2010. godini, pogodile Crnu Goru.

 

 

Na Konferenciji je prikazano djelovanje Crvenog krsta Crne Gore, kao organizacije koja ima posebne obaveze na pružanju humanitarnog odgovora na masovne nesreće, odnosno ukupna aktivnost na saniranju posljedica poplava u Crnoj Gori, koju je Crveni krst realizovao samostalno i u saradnji sa relevantnim državnim i drugim strukturama.

 

konferencija_1 konferencija_1

 

Cilj organizovanja Konferencije je bio i prikazivanje plana realizacije finansijske pomoći koja je, posredstvom Crvenog krsta Crne Gore, prikupljena za pomoć ugroženom stanovništvu i kriterijuma za raspodjelu domaćinstvima u Crnoj Gori. Realizacije te pomoći je počela 24. maja o.g. distribucijom aparata za domaćinstva stanovnicima sela u Zeti koji su bili pogođeni poplavama, a nastaviće se i u ostalim crnogorskim opštinama.

 

Pored generalnog sekretara Crvenog krsta Crne Gore, Jelene Dubak, na Konferenciji je govorio i predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova – rukovodilac Sektora za civilnu bezbjednost i vanredne situacije, mr Zoran Begović, a prikazan je i film koji je kreiran sa ciljem predstavljanja aktivnosti Crvenog krsta na pružanju pomoći stanovništvu ugroženom poplavama.

 

Prilog: saopstenje za javnost