Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Konferencija za medije povodom završetka projekta „Horizonti iz mog ugla“

U petak, 26. juna, se održava konferencija za medije povodom završetka projekta „Horizonti iz mog ugla“, koji finansijski podržava Ambasada SAD-a u Crnoj Gori, a izvršni partneri su Crveni krst Crne Gore i Američki ugao Podgorica, kao i Crnogorsko-američko udruženje studenata stipendista američke vlade (MAYAA).

Cilj projekta je da stimuliše učešće mladih u razvojnim planovima i programima od značaja za njihovu zajednicu i da se pomogne izgradnji njihovih liderskih vještina. Za ukupno trideset učenika sedmih i osmih razreda, i to petnaestoro sa sjevera i petnaestoro sa juga, je od 21. do 26. juna organizovano edukativno putovanje. Tako mladi sa sjevera posjećuju opštine na jugu, a mladi sa juga sjeverne opštine. Djecu prate nastavnici engleskog jezika, kao i volonteri Crvenog krsta i MAYAA-e. Tokom ovog petodnevnog kampa mladi imaju priliku da nauče više o Crnoj Gori, ali i Americi kroz sistem poređenja  crnogorskih i američkih znamenitosti. Pored toga, za njih je organizovana nastava iz engleskog jezika, istorije, geografije, a imaju priliku da steknu znanja o načinima njihovog aktivnijeg anganžmana u zajednici, putem prezentacija brojnih aktivnosti Američkog ugla i Crvenog krsta koje se sprovode u opštinama koje oni posjećuju.

Svi učesnici kampa će se sresti u Američkom uglu (KIC „Budo Tomović“), u petak, 26. juna 2015. godine, u 14 h. Tada će biti održana konferencija za medije na kojoj će govoriti NJ. E. Margaret En Uehara, ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori; Dr Besim Kadić, potpredsjednik Crvenog krsta Crne Gore i Slobodan Filipović, sekretar u Ministarstvu prosvjete. Nakon uvodnih govora, učesnici kampa će imati priliki da prenesu svoja iskustva, nakon čega će biti organizovano njihovo druženje.