Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Konferencija za medije povodom početka kampanje „Pruži ruku za život. Daruj krv.“

Crveni krst Crne Gore, Radio-televizija Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore, u petak, 21. jula, sa počekom u 10 sati, u hotelu CentreVille (press sala) organizuju konferenciju za medije povodom početka kampanje „Pruži ruku za život. Daruj krv.“

 U Crnoj Gori procenat dobrovoljnog davalaštva krvi iznosi 2,8%, a preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da u našoj zemlji bude bar 4% davalaca krvi da bismo imali sigurne količine krvi. Kako bi se podigla svijest o značaju dobrovoljnog davanja krvi, kreirana je kampanja sa ciljem informisanja i motivisanja građana da se u značajnijoj mjeri uključe u djelatnost dobrovoljnog davalaštva krvi. Početak kampanje podrazumijeva emitovanje TV spotova koji su izrađeni, a biće organizovane i druge promotivne aktivnosti i događaji. U kampanju su se uključile kako javne ličnosti, tako i građani, a njen glavni promoter je Nikola Janović, ministar sporta.

DDK - Logo

Ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete konferenciji, na kojoj će biti predstavljene glavne aktivnosti koje su planirane kampanjom, kao i emitovani spotovi koji su izrađeni za njene potrebe. Na konferenciji će se prisutnima obratiti generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, direktorica marketinga Radio-televizije Crne Gore Vanja Šipovac, direktorica Zavoda za transfuziju krvi prim. dr Gordana Rašović, kao i ministar sporta Nikola Janović. Događaju će prisustvovati i ostali učesnici u spotovima, kao i predstavnici subjekata koji imaju značajnu ulogu u dobrovoljnom davalaštvu krvi.