Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Konferencija za medije i dodjela zahvalnica

Crveni krst Crne Gore u utorak, 5. decembra, u 10 sati, organizuje Konferenciju za medije povodom Međunarodnog dana volontera i Dana Crvenog krsta, kao i dodjelu zahvalnica pojedincima i organizacijama, koji su dali doprinos ispunjavanju humanitarne misije naše organizacije u prethodnom periodu.


Dani Crvenog krsta se obilježavaju od 29. novembra do 6. decembra i u ovim danima opštinske organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore sporovode brojne aktivnosti, kako bi sugrađanima predstavile programe koje sprovode i pozvale ih da i oni daju doprinos pružanju podrške onima u stanju potrebe. U Danima Crvenog krsta se obilježava i Međunarodni dan volontera, 5. decembar. Upravo na ovaj dan Crveni krst Crne Gore želi da predstavi značaj volonterizma za društveni i ekonomski napredak svakog društva. Konferenciju organizujemo u saradnji sa Ministarstvom sporta, u okviru kojeg djeluje Direktorat za mlade, koji se bavi i promocijom volonterizma. Pored predstavljanja aktivnosti koje su sprovedene u Danima Crvenog krsta, kao i rezultata koji su ostvareni u prethodnom periodu, prvenstveno zahvaljujući zalaganjima volontera, na konferenciji će biti uručene zahvalnice pojedincima i organizacijama, koji su na razne načine dali doprinos da se sprovedu brojni humanitarni zadaci u prethodnom periodu.

Na konferenciji će se prisustnima obratiti generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak i ministar sporta Nikola Janović.

Događaj će biti organizovan u prostorijama Crvenog krsta Cre Gore (ulica Jovana Tomaševića 6).