Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Kolašinci položili još jedan test humanosti

U sklopu redovnih aktivnosti OOCK Kolašin, a u cilju obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta, ova organizacija je 15.05.2012. godine sprovela akciju dobrovoljnog davanja krvi.

 

 

 

Nastavak dobre prakse započete u prošloj godine, kojom su i  Kolašinci, nakon decenijskog čekanja, pokazali da su svekoliko spremni da daruju krv, juče je rezultirao odzivom više od 60 dobrovoljnih davalaca, gdje je njih 47 moglo dati krv. To je veoma dobar učinak za malu sredinu kakva je Kolašin i potvrda porasta broja davalaca iz akcije u akciju.

 

Kolasin DDK 1 Kolasin DDK 2

 

Akcija je organizovana u prostorijama OOCK Kolašin, u saradnji sa maturantima Srednje škole “Braća Selić“ Kolašin i Zavodom za transfuziju krvi Podgorica. Odziv maturanata bio je veoma dobar, a interesantno je to što su u njihovoj strukturi prednjačile djevojke. Na akciji su, osim maturanata, učestvovali novinarai, pripadnici MUP-a Ispostava Kolašin, radnici JZU Dom zdravlja Kolašin, profesori srednje škole i ostali humani građani koji su bili spremni da daju svoju krv i spase nečiji život.

Naredna redovna akcija je zakazana za oktobar o.g.

 

Zahvalnost za dobru organizaciju izrazili su prijatelji iz Zavoda za transfuziju krvi, uz želju za nastavak dobre saradnje.