Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Klubovi Eurolige u košarci se pridružili Crvenom krstu u pružanju pomoći ugroženim migrantima

Euroliga u košarci (Euroleague Basketball), sa svojih 60 klubova članova, posvećuje ovonedjeljne utakmice, u okviru Eurolige Turkish Airlinesa-a i Eurokupa, davanju podrške Međunarodnoj federaciji društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca u pružanju pomoći ugroženim migrantima.

Na svih 30 utakmica koje se igraju ove nedjelje širom Evrope, u okviru oba takmičenja, fanovima će biti prikazana poruka da podrže  kampanju Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca #ProtectHumanity (Zaštiti humanost). #ProtectHumanity kampanja ima za cilj odgovor na humanitarne potrebe migranata, njihovu zaštitu, prevenciju gubitka života i poštovanje dostojanstva na svakom mjestu, pod raznim okolnostima.

Igrači oba tima će na utakmici prikazati poruku na centralnom dijelu terena prije početka utakmice, obezbjeđujući tako da poruku vide i televizijski gledaoci širom svijeta.

Banner Montenegro-page-001-1

Tim koji iz Crne Gore učestvuje u takmičenju jeste Budućnost Voli, koji u srijedu, 4. novembra, od 19h, igra sa timom Unics Kazan utakmicu Eurokupa. Gledaocima ove i ostalih utakmica koje se održavaju u ovoj nedjelji, biće predstavljen način na koji oni svojim donacijama mogu dati doprinos u odgovoru na humanitarne potrebe migranata. Sve donacije Crvenom krstu/ Crvenom polumjesecu se mogu ostvariti preko elektronske platforme https://amma.do/EuroleagueBasketball, koja je kreirana u saradnji sa Euroligom u košarci. Prikupljena sredstva će biti iskorišćena za humanitarni odgovor Crvenog krsta/ Crvenog polumjeseca na migrantsku krizu.

Crveni krst Crne Gore podsjeća košarkaške fanove iz Crne Gore, ali i cijelu crnogorsku javnost, da je i naša organizacija pokrenula akciju za prikupljanje pomoći migrantima u Jugoistočnoj Evropi. U saradnji sa sva tri mobilna operatera u Crnoj Gori (Telenor, Telekom i M-tel), aktiviran je humanitarni broj. Slanjem poruke na broj 14543, u okviru sve tri mreže, se ostvaruje donacija, a cijena poruke je 1 euro (sa PDV-om). Otvoreni su i  žiro računi za pomoć migrantima, i to: 520-5188-31, kod Hipotekarne banke i 510-92015-57, kod Crnogorske komercijalne banke, kao i devizni računi, tako da se sredstva mogu uplaćivati i iz inostranstva, dok se putem sajta Crvenog krsta Crne Gore mogu uplaćivati on-line donacije.