Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Kampanja podizanja svijesti na rizik od poplava

Crveni krst Crne Gore, u saradnji sa njemačkim društvom za međunarodnu saradnji (GIZ) u Crnoj Gori, sprovodi jednomjesečnu kampanju podizanja svijesti kod građana na smanjenje rizika od poplava.

Kampanja se sprovodi u u sklopu projekta Adaptacija na klimatske promjene u prekograničnom upravljanju rizikom od poplava za Zapadni Balkan, a finansiran je od strane njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku sarasdnju i razvoj (BMZ).

GIZ 1

Aktivnosti u okviru kampanje podrazumijevaju organizovanje edukacija za građane i učenike u plavnim područjima u 4 opštine, Podgorica (sa gradskim opštinama Tuzi i Golubovci), Bar, Ulcinj i Cetinje, i to u 10 mjesnih zajednica i 8 osnovnih škola na teritorijama ovih opština.

GIZ 2

Crveni krst Crne Gore je za potrebe kampanje pripremio edukativne flajere za djecu, u saradnji sa edukatorima i predstavnicima GIZ-a koji se dijele učenicima, uz održavanje prezentacija kojima se želi podići svijest o načinima postupanja prije, tokom i nakon poplava. Volonteri Crvenog krsta Crne Gore su obilazili teren u svim opštinama, kako bi dijelili informativne flajere za odrasle i lično ih pozivali ne edukacije u mjesnim zajednicama.

GIZ 3

 Organizacijom ovakvih i sličnih kamapnja utiče se na podizanje svijesti kod javnosti o značaju preventivnih i pripremnih mjera u zajednicama sklone poplavama, a Crveni krst Crne Gore, sa svojim volonterima i zaposlenima daje svoj doprinos, u skladu sa mandatom koji ima.