Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Jubilej Crvenog krsta u Baru obilježen brojnim aktivnostima

Povodom obilježavanja Dana Crvenog krsta Crne Gore i 140 godina postojanja organizacije, Opštinska  organizacija Crvenog krsta Bar je realizovala je brojne aktivnosti.

Volonteri su dijelili brošure po gradu promovišući Dane Crvenog krsta Crne Gore i obilježavajući 1. decembar, Svjetski dan borbe protiv HIV-a .

Promocija programa Crvenog krsta na gradskom trgu organizovana je  4.12.2015. godine od 11-13 časova, gdje su građani imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima i programima organizacije. Postavljeno je 6 štandova na kojima su predstavljeni sljedeći  programi: Difuzija, Klub za stara lica, Briga o starima, Prva pomoć, Dobrovoljno davalaštvo krvi, Antitrafiking, Djelovanje u nesrećama i projekat Prilagođavanje  invalidskih kolica. Programe su predstavljali volonteri Crvenog krsta Bar, koji su uključeni u realizaciju istih. I štandove su osmislili volonteri  vezano za svoj program. Na svakom štandu su postavljeni  roll-upovi sa programima, principima i znakom Crvenog krsta, kao promotivni materijal. Volonteri koju su predstavljali programe Prva pomoć i Djelovanje u nesrećema su uradili realistički prikaz svojih programa simulirajući nesreće. U realizaciju ove aktivnosti  je bilo uključeno   18   volontera i 7 korisnika iz projekta Briga o starima i Otvorenog kluba za stara lica.  

Akcija na Trgu Bar 2015

Dana 4.12 2015 godine sa početkom u 19 časova u velikoj sali Doma Kulture organizovana je  Svečana akademija  – „Umjetnici našega grada Crvenom krstu na dar“. Umjetnički program je imao raznovrsni sadržaj. Svečanoj Akademiji su prisustvovali potpredsjednik Opštine Bar, predstavnici javnog života, predstavnici političkih partija, vjerski izaslanici, predstavnici Crvenog krsta Crne Gore, volonteri  prijatelji Crvenog krsta Bar, kao i prestavnici Crvenog krsta Užica, predsjednik i sekretar Crvenog krsta Ohrida i Trebinja i predsjednik, potpredsjednik i sekretar Crvenog krsta Subotica. U ime Opštinske organizacije Crvenog krsta Bar prisutnima se obratila članica Upravnog odbora, dr Ana Kalamperović; potpredsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević; članica Upravnog odbora Crvenog krsta Crne Gore Mirjana Mihaljević i sekretar Crvenog krsta Trebinje, Brano Dursum. Svečanoj akademiji je prisustvovalo 450 lica.

Svecna akademija Bar 2015

Dana 5.12.2015. godine organizovano je veče volontera, uz svečanu večeru. Te večeri  uručena je 71 zahvalnica volonterima, prosvetnim i zdravstvenim radnicima i donatorima.

U realizaciji ovih aktivnosti svoj doprinos putem donacije su dali: Opština Bar, Luka Bar, Centar za socijalni rad, Bonesa d.o.o, Turistička organizacija Bar, Playmaker d.o.o, Stole-Co, restoran Centar, JPU ”Vukosava Ivanović Mašanović”, Kulturni centar, Udruženje maslinara, Radio Bar.