Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Jubilej – 100 godina Crvenog krsta Bijelo Polje

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje 24. oktobra o.g. obilježava svoj značajan jubilej – 100 godina postojanja i humanitarnog djelovanja. Naime, 24. oktobra 1912. godine formiran je prvi Odbor Crvenog krsta u Bijelom Polju.
Iako na skroman način, bjelopoljski Crveni krst će ovaj značajan datum obilježiti brojnim aktivnostima. Tako će u srijedu, 24. oktobra o.g, u stanici za transfuziju Opšte bolnice, biti organizovana akcija davanja krvi, koja će trajati od 9-15h. U 14:30 će biti položen kamen temeljac zgrade – doma Crvenog krsta Bijelo Polje, dok će u 15h predsjednik Opštine Bijelo Polje, u saradnji sa predstavnicima OOCK Bijelo Polje, organizovati prijem gostiju.


Centralna svečanost, uz prigodan kulturno – umjetnički program, održava se u velikoj sali Centra za kulturu u Bijelom Polju, 24. oktobra o.g. sa početkom u 18h. Tom prilikom će se brojnim gostima obratiti predstavnici Crvenog krsta. Zvanice će imati priliku i da uživaju u izložbi fotografija, kojima se predstavlja trajanje i djelovanje Crvenog krsta u Bijelom Polju, dugo jedan vijek.