Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Još jedna uspješna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Crne Gore je danas organizovao još jednu uspješnu akciju dobrovoljnog davanja krvi na koju se odazvalo se 40 davalaca u Podgorici među kojima i zaposleni CKB banke, Blue coach, Nall international, Glavnog grada Podgorica, MUP – Sektor prekogranične saradnje i Sektor granične policije, UN agencije u Crnoj Gori, Instituta za standardizaciju Crne Gore (ISME), Glovo, Crvenog krsta Crne Gore, kao i aktivni članovi iz Athletic fitnesa i Best box elite fitness.

Takođe, u sklopu akcije u Nikšiću je darovalo krv 10 zaposlenih MUP-a, a plan je i da njih 4 dobrovljno da krv u Beranama u ponedjeljak.

U Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore smo razgovarali sa Stevanom Stanišećem iz kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori koji je više puta do sada darovao krv, prvi put u srednjoj školi.  Stevan je istakao važnost dobrovoljnog davanja krvi posebno tokom ljetnjih mjeseci kada je potrebno obezbijediti više jedinica krvi, te je pozvao sve koji mogu da doniraju krv to i urade jer će tim činom nekome spasiti život.

Razgovarali smo sa Sandrom Rovčaninin iz Instituta za standardizaciju Crne Gore koja drugi put donira krv, a prvi put dobrovoljno. Poručuje svima koji su u mogućnosti da postanu dobrovoljni davaoci krvi da to i učine, da budu hrabri i vode se mišlju da svojim humanim činom spašavaju živote.

Miljan Mijatović iz Crnogorske komercijalne banke, višestruki dobrovoljni davalac krvi, kaže da je darivanje krvi naše malo koje nekome mnogo znači. Dodaje da je osjećaj zadovoljstva nakon davanja krvi neprocjenjiv, te da ne treba strah da nas spriječava da postanemo dobrovoljni davaoci krvi, već da nas motiviše sam cilj – spas nečijeg života.

Zahvaljujemo svim dobrovoljnim davaocima krvi koji, kako danas tako i svakog puta kada daruju krv, spašavaju živote.