Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Izvedena pokazna vježba „Formiranje privremenog smještaja u vanrednim situacijama“

Crveni krst Crne Gore je u periodu od 22-24. septembra o.g, organizovao pokaznu vježbu „Formiranje privremenog smještaja u vanrednim situacijama“, čiji su učesnici bili članovi timova za djelovanje u nesrećama iz lokalnih organizacija Crvenog krsta.

 

 

U ovu vježbu Crvenog krsta bili su uključeni i članovi opštinskih službi zaštite koje su, od strane  Sektora za vanredne situacije MUP-a Crne Gore, organizovane u Državni tim  za pretraživanje i vađenje iz ruševina, čiji je član i Crveni krst Crne Gore.

 

Formiranje_Privremenog_Smjestaja_1

 

U sklopu vježbe, 24. septembra, volonteri Crvenog krsta su izveli simulaciju pokazne vježbe u pružanju prve pomoći, kada je izvršeno i postrojavanje učesnika vježbe za djelovanje u nesrećama – timova Crvenog krsta i Državnog tima za pretraživanje i vađenje iz ruševina.

 

Vježba je organizovana na pomoćnom stadionu FK „Mogren“ u Budvi i predstavlja svojevrsnu manifestaciju  vještine  i osposobljenosti njenih učesnika da efikasno u kvalitetno reaguju u svim  situacijama u kojima je ugrožen ljudski život i materijalna dobra.

 

Formiranje_Privremenog_Smjestaja_2

 

Crveni krst Crne Gore, u sklopu Programa priprema za djelovanje u nesrećama i pružanja odgovora na nesreće, kojeg realizuje uz podršku  Austrijskog Crvenog krsta, sprovodi značajne i kontinuirane aktivnosti na obuci i osposobljavanju svojih timova za djelovanje u masovnim elementarnim i drugim nesrećama, na koji način daje puni doprinos ukupnom nacionalnom sistemu zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.