Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Izrael uputio pomoć Crnoj Gori

 

U magacinu Crvenog krsta Crne Gore je danas uskladištena donacija, koju je uputila država Izrael, a koja se sastoji od šatora, ćebadi i kaputa.

 

 

 

U toku je priprema distribucije pomoći u higijenskim artiklima, od donacije USAID-a, koji je za ove namjene uplatio 37 000 eura.


 

Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata je za Crveni krst Crne Gore opredijelio sredstva za nabavku 3 000 paketa sa hranom, tako da je u toku realizacija i ove donacije 

Juče je upućena pomoć za Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Kolašin, koja se sastojala od 81 paketa hrane, pripremljenih od donacije marketa Maxi i pomoći koju su u akcijama solidarnosti prikupili Opštinska organizacija Crvenog krsta i Opština Danilovgrad; 100 kg kobasica, od donacije kompanije Golijan i 4 kompleta za bebe, koje je doniralo Ministarstvo finansija.

 

Aktivnosti u organizacijama Crvenog krsta su u posljednjih 24 časa bile sljedeće:

 


 

Crveni krst Glavnog grada Podgorica – Upućena je pomoć, u hrani i higijenskim artiklima, za jedno staračko domaćinstvo u Gornjoj Morači i jednu porodicu u Komanima.

 

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Nikšić – Dostavljena je pomoć, u paketima sa hranom i paketima sa higijenskim artiklima, za 15 članova Udruženja slijepih Nikšić, Šavnih i Plužine i 5 članova Civilnih invalida rata Nikšić, Šavnik i Plužine, kao i za 3 staračka domaćinstva. Humanitarni paketi su donacija “Tempa”.

 

 

Opštinska organizacije Crvenog krsta Kolašin – Crveni krst je podijelio pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima, koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, za 10 porodica iz gradskog i prigradskog područja, 3 porodice iz Prekobrđa i 1 iz mjesta Sjerogošte.

 

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje – U toku je pripreme spiskova za distribuciju pomoći, koja će biti organizovana u narednim danima.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Berane – Podijeljena je pomoć u prehrambenim i higijenskim artiklima za 15 porodica (53 člana).

 

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Pljevlja – Za 10 porodica iz mjesta: Male Krće, Židovići, Podkrajci i Potpeće je podijeljena pomoć u hrani i higijenskim artiklima, koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore. Ovim porodicama je uručen i po džak brašna, koje je opredijelio Centar za socijalni rad.

 

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plužine – Pomoć u paketima sa hranom i higijenskim artiklima, koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore, je distribuirana za 8 porodica sa seoskog područja, uz pomoć njihove rodbine i Policije.

 

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Plav – Od pomoći koju je dostavio Crveni krst Crne Gore, podijeljeni su paketi sa hranom i higijenskim artiklima za 15 ugroženih porodica.

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Mojkovac – Volonteri Crveni krsta su posjetili 3 porodice u seoskom području i uručili im pakete sa prehrambenim i higijenskim artiklima, od pomoći koju je dostavio Crveni krst Crne Gore.

 

 

Opštinska organizacija Crvenog krsta Andrijevica – Distribuirana je pomoć, u hrani i higijenskim artiklima, za 70 ugroženih porodica. Humanitarne pakete je obezbijedio Crveni krst Crne Gore.