Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Izložba povodom Svjetskog dana Roma

Crveni krst Crne Gore će, povodom predstojećeg Dana Roma, koji se u svijetu obilježava 8. aprila, u danima vikenda, 5. i 6. aprila, organizovati izložbu radova djece, mladih i žena RE (Romi, Egipćani) populacije iz kampova Konik. Izložba će biti organizovana u subotu i nedjelju, u tržnom centru Mall of Montenegro, od 9 do 22 h, na centralnom platou Mall-a, ispred info pulta.

Radovi djece predškolskog uzrasta koji pohađaju radionice Crvenog krsta, adolescenata iz Kluba mladih i žena koje su aktivne učesnice radionica Porodičnog centra, biće izloženi za posjetioce tržnog centra u cilju predstavljanja kulture i radinosti RE populacije, ali i aktivnosti Crvenog krsta Crne Gore, koje od 2002. godine sprovodi sa romskom populacijom.

baner ROMI 8 april 03 copy

Pored pomenutih radova, biće postavljena i izložba fotografija ukupnih aktivnosti koje Crveni krst Crne Gore realizuje sa svim starosnim grupama romske populacije.

Tim povodom, pozivamo Vas da posjetite izložbu u subotu, 5. aprila, u 11 h, kada će pored štanda, osim volontera Crvenog krsta, biti prisutne i RE žene, članice Porodičnog centra.