Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Italijanska modna kuća donirala garderobu Crvenom krstu Crne Gore

Italijanska modna kuća Loro Piana, posredstvom Crvenog krsta Italije, uputila je veoma vrijednu donaciju Crvenom krstu Crne Gore.

Danas je tim povodom, organizovana primo-predaja donacije u vidu odjeće i obuće, koju će Crveni krst Crne Gore, posredstvom svojih lokalnih organizacija širom Crne Gore, dijeliti stanovništvu u stanju socijalne potrebe. Distribucija odjevnih komada biće organizovana tokom sljedeće godine.

Današnjoj primo-predaji donacije, prisustvovala je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak i delegat Crvenog krsta Italije za Evropu, Flavio Ciriaci.

„Zahvaljujemo modnoj kući na vrijednoj donaciji i, prije svega, prepoznavanju Crvenog krsta Crne Gore kao organizacije koja na adekvatan način sprovodi misiju Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca. Ova donacija će nam pomoći, da se, naročito u hladnim danima, pobrinemo da velik dio našeg stanovništva ima barem toplu odjeću i obuću, a Crveni krst Crne Gore će i kroz ostale donacije i iz sopstvenih izvora, omogućiti ugroženima i prehrambene kao i higijenske artikle. Zahvaljujemo svim našim donatorima na brizi i društvenoj odgovornosti koju svakog dana pokazuju sve više, što nam omogućava da budemo svuda za svakoga, a ujedno i šalje snažnu poruku da zajedno i ujedinjeni treba i moramo biti kako bi poboljšali kvalitet života naših građna“, saopštila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore.

Flavio Ciriaci iz Crvenog krsta Italije je dodao: „Crveni krst Italije je počastvovan što može ponovo da podrži fundamentalni humanitarni rad svog dugogodišnjeg partnera- Crvenog krsta Crne Gore, između ostalog, i kroz donaciju odjeće našeg italijanskog brenda Loro Piana. Zaista sam srećan što će ova odjeća zadovoljiti najhitnije potrebe najugroženijih ljudi u Crnoj Gori, pružajući im toplinu tokom zimske sezone. Italijanski Crveni krst takođe želi da izrazi iskrenu zahvalnost kompaniji Loro Piana na njihovom činu solidarnost i stalnoj podršci aktivnostima Crvenog krsta širom svijeta. Za Crveni krst je ključno da se osloni na saradnju i podršku privatnog sektora kako bi ostvario svoju humanitarnu misiju i pomogao ljudima u nevolji.“