Претрага
Close this search box.
Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba: Potpisivanje Memoranduma o saradnji

Crveni krst Crne Gore u ponedjeljak, 3. oktobra, organizuje potpisivanje Memoranduma o saradnji između organizacija civilnog društva i ostalih relevantnih subjekata koji se bave pitanjima i problemima starijih osoba u Crnoj Gori.

Od februara ove godine Crveni krst realizuje regionalni projekat pod nazivom “Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba”, koji se implementira u 5 zemalja i čiji je cilj socijalna inkluzija starijih osoba, kao i poštovanje njihovih prava i poboljšanje kvaliteta života.

Projekat se finansira iz fondova EU i, između ostalih aktivnosti, podrazumijeva formiranje mreže organizacija civilnog društva i ostalih relevantnih subjekata, koji se bave pružanjem podrške starijoj populaciji. U proteklom periodu uspjeli smo da okupimo organizacije koje su iskusne u ovoj oblasti, da formiramo mrežu i postavimo strateške ciljeve za naredni period. Partner na projektu je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a u svim aktivnostima predstavnici drugih relevantnih institucija, Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu i Ministarstva zdravlja, su dali značajan doprinos.

Potpisivanje Memoranduma se organizuje i povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba (1. oktobra), a biće održano u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore (ul. Jovana Tomaševića 6). Prisutnima i medijima će se tom prilikom obratiti Jelena Dubak, generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore; Goran Kuševija, direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, kao i neko od predstavnika mreže.