Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

Igračke od Crvenog krsta za djecu širom Crne Gore

Italijanski Crveni krst donirao Crvenom krstu Crne Gore više od 100 000 igračaka

Crveni krst Crne Gore je juče, 13. decembra 2018. godine, primio vrijednu donaciju od Italijanskog Crvenog krsta, u vidu 32 palete ili 112 000 komada igračaka za djecu

 Donaciju je obezbijedila najpoznatija fabrika igračaka iz Italije, Panini Grupa, sa kojom je Italijanski Crveni krst prethodno uspostavio saradnju i koja je već učestvovala u drugim humanitarnim misijama. Logističku podršku realizaciji donacije, u vidu transporta igračaka i drugih aktivnosti, je obezbijedio Italijanski Crveni krst. Među igračkama se nalaze male lutke, stripovi, sličice, igrice i sl, za različite uzraste.

Zvanična predaja donacije je organizovana u magacinu Crvenog krsta Crne Gore na Cijevnoj, a njoj su prisustvovali generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, delegat Italijanskog Crvenog krsta za Balkan Flavio Ciriaci, i ambasador Italije u Crnoj Gori Nj.E. Luca Zelioli, koji je pozdravio i ovaj vid saradnje između Italije i Crne Gore. On se duboko zahvalio Italijanskom Crvenom krstu i Crvenom krstu Crne Gore na njihovim konstantnim naporima da rade za korist onih koji se nalaze u stanju potrebe i koji su ugroženi. „Ova velikodušna donacija će pomoći djeci u Crnoj Gori da ispune svoju osnovnu misiju, a to je rast i učenje kroz bezbrižnu igru“, naglasio je ambasador Zelioli.

Donacija igracaka ICK

Igračke će povodom novogodišnjih praznika dobiti mališani iz socijalno ugroženih porodica širom Crne Gore, a podjela će biti organizovana putem opštinskh organizacija Crvenog krsta. Određeni broj igračaka je namijenjem i djeci RE (Romi, Egipćani) populacije iz Kampa Konik.

„Prije svega bih željela da se zahvalim Italijanskom Crvenom krstu na ovoj vrijednoj donaciji i na tome što su nas prepoznali kao partnera u još jednoj lijepoj humanitarnoj inicijativi. Drago nam je što ćemo, pored ostalih ranjivih grupa kojima pomažemo na razne načine, ovoga puta posebno obradovati one najmlađe i učiniti im praznike ljepšima. Ova donacija će, uz drugu humanitarnu pomoć koju distribuiramo ovih dana širom Crne Gore, biti veoma dragocjena i djeci, ali i njihovim porodicama, da ljepše i bezbrižnije provedu nastupajuće praznične i zimske dane. Nadam se da će primjerom Italijanskog Crvenog krsta i Panini Grupe biti vođene i neke kompanije i organizacije iz Crne Gore i da će pokazati svoju društvenu odgovornost, a praznici su najbolja prilika za takve aktivnosti“, saopštila je generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

Italijanski Crveni krst već godinama pruža podršku preko Crvenog krsta Crne Gore raznim ciljnim grupama u našoj državi, od pripadnika romske populacije, do naših starijih građana. Saradnja između ova dva nacionalna društva je rezultirala brojnim uspješno realizovanim projektima.

Donacija igracaka 2

Delegat Italijanskog Crvenog krsta za Balkan Flavio Ciriaci se, povodom ovog važnog događaja, zahvalio, prije svega, Panini Grupi, koja je omugića Italijanskom Crvenom krstu da uputi donaciju u vidu igračaka Crvenom krstu Crne Gore. On se zahvalio i ambasadoru Zelioli na prisustvu predaji donaciji, i na podršci ovoj i sličnim inicijativama. Gospodin Ciriaci je tim povodom dodao: „Italijanskom Crvenom krstu je veoma drago što može da pruži dodatnu podršku sestrinskom nacionalnom društvu – Crvenom krstu Crne Gore, u realizaciji aktivnosti na promociji socijalne inkluzije najranjivijih grupa djece u zemlji. To je posebno važno u ovom prretprazničnom periodu, kada se trudimo da prilagodimo naše djelovanje, da bismo obezbijedili zdravi razvoj ove djece, koja se svakodnevno suočavaju sa socio-ekonomskom isključenošću i da bismo im omogućili da se igraju i uživaju, što su ključni faktori u njihovom personalnom razvoju, kroz optimalno učenje i bolje socijalno funkcionisanje.“

Crveni krst Crne Gore će se i u narednom periodu truditi da, uz pomoć Italijanskog Crvenog krsta i drugih donatora, radi na aktivnostima pružanja različitih vidova podrške socijalno ugroženoj djeci i porodicama.