Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

IDEA obradovala volontere Crvenog krsta

Preko 230 volontera, koji su danas angažovani širom Crne Gore u aktivnostima opštinskih organizacija Crvenog krsta na saniranju humanitarnih posljedica korona virusa, dobili su pakete osvježenja od kompanije Mercator-CG, preko IDEA prodavnica.

Volonteri Crvenog krsta su svakodnevno na terenu trudeći se da pomoć što prije stigne do onih koji su najugroženiji. Njihov angažman često traje i po više sati, pa će im tako paketi koje je pripremila IDEA, a koji sadrže sendviče, vodu i voće pomoći da se osvježe tokom terenskog rada.

IDEA Foto 2

„Volonteri su osnov našeg rada i mi ne bismo mogli da realizujemo sve zadatke bez njihovog angažovanja. U ovoj situaciji ulažu dodatne napore kako bi došli do svih kojima je pomoć potrebna i djeluju u različitim uslovima i na različitim terenima. Oni za svoj rad ne očekuju nadoknadu ili nagradu. Ipak je lijepo kad neko prepoznaje njihove napore i zahvalni smo kompaniji Mercator-CG, koja je na ovaj simboličan način pokazala da cijeni trud volontera Crvenog krsta“, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Kompanija Mercator-CG svoju društvenu odgovornost iskazuje kako u redovnim, tako i u vanrednim okolnostima. Pored donacije NKT-u za nabavku respiratora, Crvenom krstu Crne Gore su donirali 10 tona pomoći, pa je ova akcija za volontere nastavak njihovog ukupnog doprinosa.

IDEA foto 1

“Trud i posvećenost koje volonteri Crvenog krsta pokazuju na terenu ovih dana dovoljan su razlog da pokušamo da im na ovaj način olakšamo svakodnevicu. Tako smo, nakon niza naših humanitarnih akitvnosti, odlučili da obezbijedimo lunch pakete za volontere u 19 opština. Kao što uvijek težimo da prepoznamo potrebe svojih potrošača, važno je da osjetimo potrebe društva u cjelini, a naročito onih koji se u ovom izazovnom vremenu nesebično daju drugima kojima je to najpotrebnije”, kazali su iz kompanije Mercator-CG.