Претрага
Close this search box.

Humanost

Nepristrasnost

Neutralnost

Nezavisnost

Dobrovoljnost

Jedinstvo

Univerzalnost

IDEA donirala 10 tona namirnica Crvenom krstu Crne Gore

Najugroženijima je ovih dana potrebna puna podrška i pomoć. Sa ciljem da pokaže solidarnost i pomogne onima koji su najpogođeniji aktuelnom situacijom, kompanija Mercator-CG, u okviru koje posluju IDEA prodavnice donirala je 10 tona hrane Crvenom krstu Crne Gore. 

 Riječ je o donaciji osnovnih životnih namirnica, koje je kompanija Mercator-CG opredijelila u skladu sa potrebama i preporukama Crvenog krsta. 

Foto 1

PR menadžerka Crvenog krsta Crne Gore Milica Kovačević poručuje da će udruženim snagama, ovom donacijom, pomoći brojnim porodicama i pojedincima širom Crne Gore.

„Crveni krst Crne Gore je od početka pandemije korona virusa aktivan u pružanju podrške socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva. Kako je broj onih kojima je potrebna pomoć u ovim okolnostima puno veći nego u redovnim, onda je i nama ovakva podrške posebno važna, kako bismo što bolje odgovorili na brojne humanitarne zahtjeve. Kompanija Merkator-CG je puno puta pokazala brigu za građane i širu društvenu zajednicu, što su u ovoj situaciji samo dokazali. Njihova donacija će biti upotrijebljena za kreiranje humanitarnih paketa, koji će biti podijeljeni korisnicima širom Crne Gore, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta.“

Foto 2

 Direktorica marketinga u kompaniji Mercator-CG, Jelena Doderović navodi da je ova donacija Crvenom krstu još jedan izraz društvene odgovornosti kao važnog stuba poslovanja kompanije. 

„Kao društveno odgovorna kompanija nastavljamo naše Humanitarne aktivnosti, pa nakon donacije Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti za nabavku respiratora, danas smo ovdje da doniramo Crvenom krstu Crne Gore 10 tona hrane. Donacija uključuje osnovne životne namirnice, koje će biti dostavljene širom Crne Gore, a sigurni smo da će stići u prave ruke, upravo zahvaljujući Crvenom krstu. Solidarnost i briga o drugima je nešto čemu svi treba da težimo, a naročito sada.  Ovom donacijom želimo da pokažemo da smo uvijek tu za one kojima je pomoć najpotrebnija“ kazala je Doderović.